07-09-11

Eigen stoef

Lap zeg, elpt mij herinneren dat ik zo van die 30-dagen toestanden niemeer doe. Ten eersten slaag ik daar nooit in om dat netjes elken dag te doen en ten tweeden zitten daar over 't algemeen heel plezante vraagskes tussen waarvan ge wéét dat ge daar iet plezierigs over te vertellen hebt, maar d'r zitten ook altijd zo van de venijnige tussen waarover ge nie weet wa zeggen. Gelijk nu dus.

Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik de bescheidenheid zelve ben (ah, ja, want ik stoef nie graag over mezelf) en dat ik ondertussen toch al, op die drie jaar tijd, een honderdvijfendertigduuzd lezers heb weten boeien, dus ik zal misschien nog wel interessante of grappige dingen te vertellen hebben ook. Oh en ik heb, dat mag ik toch wel zeggen, een koppel wreed schoon kinders op de wereld gezet, dat telt niet als eigen stoef hé, da's kinderstoef en dàt mag elke moeder doen. Ik zou het ook over een andere boeg kunnen gooien en aan u vragen wat gij peist dat goede eigenschappen of titels en verdiensten zijn van ondergetekende, maar da's tricky, voor ik het weet krijg ik tig nietszeggende commentaren over hoe goed ik slechtgeklede medemensen kan afkraken ofzo.

Ik wil ook geen platgetreden paden begaan. Iedereen komt af met 'ik kan goed luisteren' als goede eigenschap en dat kan misschien wel kloppen (maar ik kàn nog beter commentaar geven) ga ik dat soort nietszeggendheden niet gebruiken. Goed dan. Ik ben loyaal. Echt waar, ge moogt het vragen aan mijn boezemvriendin, aan mijnen baas én aan echtgenoot. Ze zullen het bevestigen. Nu weet ik niet of loyauteit een goede eigenschap is, allé da klink heel schoon, maar waar ligt de grens met "ik doen alles wat ge vraagt en alleen voor uw schoon ogen". Niet dat de loyauteit die ik voel ten opzichte van boezemvriendin en echtgenoot van dat soort is, maar die ten opzichte van den baas misschien wél (en zooo schoon zijn zijn ogen nu ook weer niet). Loyaal is in mijn ogen opkomen voor uw geliefden/naasten, gelijk wat andere mensen dervan zeggen.

Ik ben ook hondstrouw, maar dat is misschien hetzelfde als loyaal? Allé versta mij nie verkeerd, als den Eric (ge weet wel hé) voor mijne neus zou staan zoun ik het wel weten (gelukkig is hij een totaal fictief personnage, en dan moogde da zeggen hé, as getrouwde vrouw) maar ik bedoel eigenlijk dat ik, eens ik iemand in mijn hart gesloten heb, die d'r niemeer uitlaat. Uitzonderingen niet te na genomen natuurlijk.

Het mochten ook dingen zijn die ik plezierig vond bij mezelf hé. Ik ben somtijds zélf een grote fan van mijn vermogen tot het geven van sarcastische opmerkingen. Vooral in ruzies. Dan ben ik op mijn best. Niet in 't begin van een ruzie, dan ben ik een emotioneel wrak en moet ik blèten en labiel zijn, maar op't einde zo in de laatste fase voor ge ofwel compleet wilt breken met iemand of wanneer ge eigenlijk al niet echt kwaad niemeer zijt, maar nog wel uw gelijk wilt halen. Oooooh, dan ben ik écht goed. Eerlijk waar. Ge zoudt het eens moeten meemaken.  

Wat nog? Aaaah, ik ben vanzelfsprekend de bést geklede madam van 't land. Neen, niewaar zenne, maar ik durf wel pretenderen dat ik het merendeel van mijn medemensen ne make-over zou kunnen geven waardoor ze er beter zouden uitzien. Dat is trouwens ons plan , van vriendin E. en mij. Later als we groot zijn gaan wij de vlaamse trinny and susannah worden. We zouden dat goed doen, echt waar. Rood is trouwens het nieuwe beige en doet wonderen voor uw teint. Voila ze, dat klonk toch professioneel, nie? En 't is nog waar ook, probeert het maar ies!

Tot slot ben ik een uiterst liefhebbende mama. Ik had nooit gedacht dat ik het moederschap zoooooooooo plezierig zou vinden en ik geniet van élke seconde die mijn twee zonen mij geven. Ik zou ze voor geen geld ter wereld niemeer kunnen missen en ik werk d'r elke second van den dag aan om ooit van hen te horen te krijgen dat ze mij de beste mama vinden.

Valla, eigen stoef stinkt, dus stoeft gulle nog maar wa verder ;-)

23:56 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Allé goed, omdat je zo geweldig bent, Arabelle, ga ik uwen challenge overpakken. Kunnen we toope voortdoen en elkaar oppeppen. Trouwens: stopt een keer met stoefen zeg. Wat is me dat nu toch...

Gepost door: elke | 12-09-11

jij, jij bent een schatje !!!!! (en dat al hetgeen je schreef in !)

Gepost door: Chris | 19-09-11

En 't is geweldig geschreven. Ben ik nu gespaard van sarcastische opmerkingen? ;-)

Gepost door: Doran | 23-09-11

De commentaren zijn gesloten.