16-09-11

Van't straat

Dat is wat u wou weten. Al bijna 10 jaar trouwens, waarvan al bijna zeven getrouwd. Echt getrouwd zelfs met kleed, feest en indentijd zelfs ne meneer pastoor, al zou ik dat nu vermoedelijk niet meer doen.

Echtgenoot is een man, dus dat wil zeggen dat ik rondslingerende vuile sokken in de wasmand moet gooien; boterhammen moet smeren om ze vervolgens achter zijn gat te dragen omdat hij ze vergeet of moet wegsmijten; mij moet neerleggen bij star wars en extreme engeneering; mij moet neerleggen bij pintendrinkavondjes en mysterieuze 'mens only' clubjes waar aan networking wordt gedaan; autoverhalen en dergelijke mannendingen die ik nooit zal begrijpen. Nooit. En het ergste moet nog komen, ik heb ook nog twéé zonen, die dat vermoedelijk ook allemaal gaan doen en ik ga dat ook nooit verstaan. Wreed hé?

Echtgenoot is een man, dus dat wil zeggen dat hij (soms, als ze lang genoeg in zijne weg staan) kaderkes kan omhooghangen; kan barbequen; de vuilzakken buitenzet; den hof onderhoudt (of laat onderhouden); verbouwingstoestanden regelt (behalve de kleurkes en de tegelkens) en uitjes of festiviteiten organiseert.

Echtgenoot is míjn man, dus dat wil zeggen dat ik 's avonds met hem naar melige films kan kijken en nog in zijn armen mag kruipen ook; dat hij me met mijn voeten op de grond brengt als ik me weer eens laat gaan in oeverloze doemdenkerij over de jongsten; dat hij me zo af en toe eens van mijn voeten kan slagen omdat hij een fantastische verrassing voor mij heeft bekokstoofd; dat hij me verwend, soms maar een klein beetje, soms schandalig en dat ik hem eigenlijk niet meer zou willen missen (vooropgesteld dat hij zijn verstand blijft gebruiken).

 

09:51 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Mooi. Zowel voor de 10/7 als voor de tekst. En dat laatste addertje tussen haakjes is schitterend :-)

Gepost door: Bentenge | 16-09-11

Als de eindbalans maar positief is...proficiat trouwens!

Gepost door: Ariadnesdraad | 16-09-11

Ook de eerste man waarvan ik hoor dat hij de uitjes organiseert. Applaus!

Gepost door: zapnimf | 16-09-11

Tja, zo zijn wij hè.

Gepost door: HansDeZwans | 19-09-11

hij kijkt mee naar melige films? Lucky bastard (jij, hé ;-) )

Gepost door: elke | 20-09-11

De commentaren zijn gesloten.