07-10-11

Wohoow ik heb zorgen, wohoow ik heb zorgen, wohoow ik heb zorgen en dat verveelt me zo

Ook hierin speelt het moederschap een cruciale rol. Misschien dat ik, moest ik twee perfect gezonde kindjes hebben, zou wakker liggen van smeltende ijskappen of stijgende zeespiegels of stilaan uitgeput rakende energiebronnen. Alhoewel, ik dénk het niet, ik ken mezelf.

Maar misschien zou ik wél wakker liggen van mijn carrière en of ik eigenlijk wel maatschappelijk relevant werk doe, of toch op zijn minst zinnig werk. Of van hoe we ooit aan een écht 'af' huis gaan geraken en of we misschien toch niet beter laminaat hadden gelegd in plaats van vol eiken parket gezien de staat van onze bankrekening en of ik toch echt niet beter nog een peer had gegeten in plaats van ne croque monsieur met een paardenoog op (njam trouwens) want weewee gewijs valt dat laatste waarschijnlijk dik tegen. Met de nadruk op dik. Mja, daar zie ik mezelf wel van wakker liggen, eigenlijk.

Edoch, ik doe het niet, want ik héb geen twee gezonde kinders. Ik lig dus wakker van de jongsten zijne gezondheidstoestand en als ik dan toch wakker lig, freak ik in één moeite door ook van elk verkeerd kuchske of te zwaar adempke van den oudsten ook. Sinds een week lig ik zelfs letterlijk wakker, tussen hun twee beddekens in, want ineens wilt de jongsten niet meer slapen of het is met mijn vinger vastgeklemd in zijn handje. En omdat het ventje al zoveel heeft moeten doorspartelen geef ik maar toe. Als hij hem veiliger voelt met mijn vinger in zijn polleke, dan is dat maar zo. Als hij maar niet wakker ligt van de zorgen, want dààr is hij écht nog veeeeel te klein voor.

22:15 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat wakker liggen van de zorgen klinkt bekend...

Gepost door: Ariadnesdraad | 07-10-11

Ai ai, rap beterschapjes voor die kinders.

En dan is het zorgenkindje helemaal beter, binnenkort (allez, ge weet wat ik bedoel) en dan komt er smelt die poolkap dat riviertje voor de deur helemaal over. Wat dan?

Gepost door: zapnimf | 09-10-11

De commentaren zijn gesloten.