14-10-11

Pech mannekes

Want ik doe niet aan foto's. Zeker niet van mijzelve. Er was een tijd dat ik aan foto's deed van het kroost, maar daar ben ik, op vraag van mijn betere helft, mee gestopt. Ik weet het, ge mist er iet mee want dat mijn kroost meer dan de moeite is om naar te kijken staat absoluut buiten kijf, maar het is nu zo. Ge zult er u bij moeten neerleggen.

Ge krijgt dan wel geen foto's, maar voor de rest moogde alles weten. Ook waar ik heentrok bij het laatste uitje. Zoals het een modelinwoner van een modaal provinciestadje betaamt situeerde het laatste uitje zich in zaal de sportingvrienden van FC huppeldepup op 't bal van den burgemeester, dat in deze contreiën niet het 'bal van den burgemeester' wordt genoemd maar 'eetfestijn'. Nu ja, festijn, verwacht u niet aan kreeft en oesters en kaviaar, biestuk met friet of paardeworsten met friet daar konde uit kiezen. Geen voorgerecht en genen dessert. En dat kostegen elf euro en een sjiek en dat gaat allemaal in de zakken van den burgemeester zodat hij bij de volgende kiezing een nóg groter pancarde in onzen hof kan komen zetten. Ge zijt modelburger of ge zijt het niet, niewaar.

Dit gezegd zijnde was het wél plezant, want na het eten werd het toch nog een echt bal dus placeerde ik het obligate tegelschuifelaarke met buurman en een paar swingerkes met echtgenoot en ging zelfs ne keer of zeven alleen den dansvloer op. Het gezelschap waarin wij ons bevonden bestond uit jonge vijftigers die allemaal smachtend zitten te wachten op hun eerste kleinkinders en dàt is natuurlijk als jonge en fiere moeder een heerlijkheid. Wat is er leuker dan foto's doorgeven van uw kroost en continu oooohhh's en ahhh's terugkrijgen. Al bij al ne plezieringen avond, al was het uitje alléén met echtgenoot van twee weken dààrvoor veel plezanter, maar dìe details krijgt u niet. Grijns.

10:10 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voor uwen burgemeester moet je iets doen, niewaar. Ge kunt er maar plezier aan beleefd hebben!

Gepost door: Ariadnesdraad | 14-10-11

Ik ga eerlijk zijn... Ik vind dat geen pech. Foto's are overrated. Tenzij op een pancarte van een burgemeester uiteraard, daar zou het stom zijn zonder. Want zeg nu zelf, het summum van tuinversiering is zonder twijfel een 3m op 3m beeld van de eerste burger uwer gemeente.

Gepost door: Bentenge | 14-10-11

De commentaren zijn gesloten.