09-11-11

Winterslaap

Ik hou niet van november, dat schreef ik al, maar omdat ne mens niet heel zijn leven een hekel kan hebben aan de maand november ging ik op zoek naar plezante dingen om te doen in november. Gluhwein drinken bijvoorbeeld (echtgenoot is kampioen gluhwein-maker trouwens, zo nen goeie gluhwein hebde in heel uw leven nog nooit geproefd, néén ook niet op één van de zeven keulse kerstmarkten) of creatief zijn met de zonen (het resultaat zal ik u nog wel eens laten zien, de volgende keer) of pannekoeken bakken en opeten natuurlijk. Of samen met de zonen onder een fleece'ke naar de vlammetjes van het houtvuur kijken, of pompoenpastinaaksoep maken én opdrinken, dat spreekt, of terug wekelijks stoemp met sossiesen op de menu hebben staan.

Dat hielp allemaal wel een beetje maar toch niet helemaal. Ik hou namelijk ook niet van kou en donkerte, dus vond ik een oplossing. Ik verander mijzelve in een marmot ofzo en hou een winterslaap. Lijkt u dat nu niet heerlijk? Lekker weggedoken in een warm zacht holleke, in een berg hooi bijvoorbeeld, heerlijk kunnen slapen tot maart. Dan zo net het puntje van uw neus even bovensteken, voelen dat het eigenlijk nog wéél te koud is, u nog eens omdraaien en verderslapen tot pasen om dan op te staan, u eens goed uit te rekken en met de hooisprietjes nog in uw haar een zachtgekookt eiken gaan eten dat de klokken van rome gebracht hebben.

Hoe zit dat met die regeringsonderhandelingen? Kan een winterslaapakkoord er nog in?

12:47 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ze hebben nog niks anders gedaan dan een winterslaap, med dunkt ...

Gepost door: Ariadnesdraad | 09-11-11

Dat zijn doorwinterde marmotten! :-)

Gepost door: Christel | 10-11-11

Ben het beetje met ariadne eens, warmtevakantie in 2010, winterslaap van oktober 2010 tot april 2011, even ontwaken om vast te stellen dat het nogal dringend wordt, dan terug in vakantie want we zijn toch al zo actief geweest door de luizigste marmot (lees dikste) eraf te rijden, nu even genazomerd en dus helemaal klaar voor de een nieuwe winterslaap.
Damn, alweer chocolade om mee te eindigen... mijn endorfines begin bijna opnieuw te stromen.

Gepost door: Bentenge | 11-11-11

De commentaren zijn gesloten.