09-12-11

Richtlijnen voor de moderne man

Uw madam en haar vriendinnen vallen op mannen. Maar helaas zijn die hedentendage dun gezaaid. Om u dus te helpen; heren ziehier:

1. Op een terras drinkt u iets alcoholisch of ne koffie. Niks met een strooike uit een fleske, àls u persé frisdrank wilt drinken dan drinkt u cola, uit een glas. Of tonic, ook uit een glas.

2. U eet géén boterhammekes onder de middag, u koopt een broodje in de dichtsbijzijnde broodjeszaak aan uw werkplek. U wilt écht boterhammetjes eten?  Dàn zitten die in zilverpapier. Alstublief niet in een brooddoos. Niet. En al zeker niet in een brooddoos met een tekeningske op. Neen Homer Simpson is óók niet grappig.

3. Bent u van het kostumige type dan draagt u géén hemden met korte mouwen onder uw kostuumvest. En zéker geen hemden met korte mouwen in combinatie met das. Oh en moet het herhaald? Dasspelden zijn nooit hot geweest en een màjor turn off!. Gooi dat weg of laat dat hersmelten tot een paar manchetknopen of desnoods nen diamanten ring voor uw vrouw.

4. U draagt geen sierraden. Tenzij een trouwring (indien getrouwd natuurlijk). Een horloge is dan weer wél verplicht. Een klassiek horloge, met wijzerplaat en een lederen polsbandje. Krokodil is ok, struisvogel is erover.

5. Als u een vrouw complimenteert dan kijkt u haar daarbij in de ogen. Uw vrouw complimenteert u altijd, andere alleen in het bijzijn van uw vrouw, waarna u onmiddellijk ook uw vrouw een compliment geeft.

6. U hoeft niet zo nodig te helpen in het huishouden, zelfs niet bij de opvoeding van de kinderen, mààr u geeft géén commentaar over hoe wij de boel beredderen. Kan u zich niet van commentaar onthouden, pak het vast en doe het zelf.

7. U kwijt zich op regelmatige basis van uw mannelijke plicht. Tenslotte is dat voor u ook een genoegen. Dat moet niet altijd in de slaapkamer gebeuren en u moet ook niet altijd bovenop. Zolang er geen handboeien en pluimen of andere dingen in ons uweetwel bij te pas komen zijn wij in voor afwisseling. Ja écht waar.

8. U heeft sinds een aantal jaren de keuken als werkterrein veroverd. U floreert op die plek, wees daar dan ook door de week en niet alleen om gasten te imponeren. Tenslotte houden we allemaal van lekker eten en een kokende man ís sexy.

9. U neemt initiatief. Geef het maar toe, uiteindelijk wilt u het liefst een ietwat volgzame vrouw die met adoratie naar uw daadkrachtig handelen opkijkt. Prima, wéés daadkrachtig.

10. U heeft een hobby. U gaat sporten, u gaat op jacht of u maakt deel uit van een mannenclubje. Kaarterskampioenschappen en viswedstrijden zijn géén sport, en laten we wel wezen ook geen hobby, tenzij u vijfentachtig bent.

12:52 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ene die gewoon wel een brooddoos durft meepakken tegen de stroom in, die is pas sexy. En milieuvriendelijk.

Gepost door: zapnimf | 09-12-11

Échte mannen doen niet aan milieutoestanden, jongske. Maar dat schreef ik ook ooit al eens.

Gepost door: madam Arabelle | 09-12-11

Allee Zap, verkleuterde mannen zijn nooit sexy. Tsk.
En milieu al evenmin.

Gepost door: De Huisvrouw | 10-12-11

Ik ga deze per direct lenen en per mail versturen naar mijn echte man..sie..dank u wel hé!

Gepost door: Inge | 11-12-11

Dat zal weer een geweldig gesprekske geweest zijn, ik voel dat aan mijn botten.

Gepost door: sterre | 11-12-11

Straffe taal voor een madame Arabelle, zou zo uit een blog van de dysfunctioneel kunnen komen; ik sluit me echter bij commentaar 1 aan: een brooddoos? da's pas moedig; zilverpapier pas milieuvervuilend en je weet hoe mannen plooien; voor de rest: dik owkay.

Gepost door: Lalena | 13-12-11

Bij puntje 8 zou ik toch nog graag willen aanvullen dat hoewel het eten hemels is, het toch de bedoeling is dat de keuken, die er nu als de hel uit ziet, door de kok wordt opgekuisd. Tis misschien een detail, maar het kan er wreed toe doen.

Gepost door: moeferkoe | 15-12-11

Ha. Moeferkoe. Sorry, echte mannen ruimen geen keuken op. Ook niet na het koken. En echte mannen koken eigenlijk in de week thuis niet. Dat is belachelijk. Als het echt niet anders kan nemen ze madam mee op restaurant. Maar thuis koken. No way. Bovendien volledig in tegenspraak met punt 6.

Gepost door: bentenge | 17-12-11

De commentaren zijn gesloten.