21-12-11

Genetisch belast

Vorig jaar, het kroost was toen amper één, kreeg ik een brief. Van de stad. Ik moest via een ingewikkeld systeem van aanmelden en voorkeuren en afstanden mijn kinders inschrijven in een kleuterschool. Ik vond het belachelijk (welke moeder wil er nu, terwijl het boeleke amper één is, al denken aan concentratiestoornissen, clb-testen voor één of ander letterwoord en rilatinepillekes) maar deed wat er van mij gevraagd werd. Een rekensommetje leerde me dat mijn kinders ten vroegste met hun boekentaske, boterhammekes en beteutert gezichtje aan de schoolpoort verwelkomd zullen worden ergens op het einde van mei 2012. Dàt leek mij de moeite niet meer en trouwens de kans dat de niertoestanden van de jongsten dan al helemaal volledig achter de rug zijn, is ook irreëel. Ik gaf dus aan dat het kroost sowieso pas zou starten in september 2012. Dat zette ik in december 2010 (en 10 dus hé) op papier, allé op PDF, ge kent dat wel.

En lap zeg, er is natuuuurlijk een probleem, want dat wil zeggen dat ze gaan instappen met de instapperkes van geboortejaar 2010! Groot probleem! Ik moet dat per mail bevestigen en, hou u vast, de disfunctiecommissie, gaat daarover oordelen.

Het is bewezen, disfunctionaliteit is genetisch. Ocharm.

(Oh en kan iemand me eens uitleggen hoe het komt dat ge uw kinders bijkanst twee jaar op voorhand in een kleuterschoolke moet inschrijven terwijl er steen en been geklaagd wordt dat het aantal geboortes daalt????)

10:51 Gepost door Arabelle in kindjesperikelen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De disfunctiecommissie... tsss... en wordt het dan ook de school van je keuze, want daar moet ge tegenwoordig ook al chance mee hebben hoor ik. In mijnen jongen tijd kregen we smeekbrieven van alle scholen om je toch maar bij hen in te schrijven. Haja, maar als ik mij goed herinner bestaat de helft van die scholen nu niet meer. Vandaar dus.

Gepost door: moeferkoe | 23-12-11

De commentaren zijn gesloten.