03-02-12

Bouquet garni

Ik was altijd al wat trager, en uit principe doe ik nooit mee met hype's op de moment dat het een hype is. Toen iedereen vijfendertig jaar geleden  grootgebracht werd met olvaritpottekes  en betterfoods kreeg ik  linzen, boekweitpanne(n)koeken en mnebosis. Nu doe ik daar natuurlijk niet meer aan mij, ik heb mijn portie boekweitmeel gehad. Al vind ik linzen nog altijd lekker (echtgenoot niet en de geur is ook niet alles, laten we wel wezen, ge riekt de alternativiteit van ver) en mnebosis vindt ge nergens niemeer, jammer, want ik ben ervan overtuigd dat mijne jongsten dat fantàstisch zou vinden. Anyway, ik wéét dat Jeroen meus oud nieuws is, en waarschijnlijk staan zijn kookboeken bij u al langer dan een jaar op 't schap. Bij uw madam sinds een week of twee, drie. Ik deed ze eigenlijk kado aan echtgenoot, hij is immers de betere kok in huis (allé toch als er met kookkunsten geïmponeerd moet worden) maar het lijkt erop dat hij het kado interpreteerd als "ik krijg dagelijkse kost op tafel" in plaats van als "ik maak dagelijkse kost klaar". Het zij zo, want het moet gezegd, dankzij jeroen vond ik mijn zin in koken terug en dan vooral dankzij de jeroen zijn 'bouquet garni'. Alleen de klank van die twee woordjes doet u toch goesting krijgen om te koken?

Ik ben dus verkocht, sinds een week of drie zwier in een mooi opgebonden bundeltje tijm, laurier en salie/peterselie/rozemarijn (afhankelijk van het klaargemaakte) in mijne kookpot. En of dat smaakt!

21:08 Gepost door Arabelle in keukengeheimen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Oei, ik dacht dat dat een typfout is: mnebosis. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ik gok dat het iets is dat je alleen maar deftig kan uitspreken als je er een grote hap van in je mond hebt? (ik ben dus allesbehalve alternatief opgevoed-maar ook wel olvaritloos)

Gepost door: moeferkoe | 09-02-12

De commentaren zijn gesloten.