13-06-12

Hoe pleziert ge uw man?

Ik ben opgegroeid volgens den oude stempel. Hoewel mijn moeder mij vrijwel van bij mijn geboorte dagelijks heeft voorgehouden dat geen énkele man het waard is om een traan voor te laten, gaf ze mij meteen ook mee dat de liefde van de man door de maag gaat, en ge dus moet weten hoe ge witloof in kaassaus maakt, dat ge d'r àltijd op uw best moet uitzien en dat ge toch op zijn minst den indruk moet geven dat ge een huishouden kunt runnen.

Ik tracht mij daar dus aan te houden, al heb ik wel een rebels kantje. Ik dek met plezier het beddeke op voor manlief; smeer soms met liefde zijn boterhammekes (ik maak zelfs onnozele tekeningskes op zijn boterhampapier van varkentjes als er hesp tussen ligt en van aardbeikes voor dedie mee confituur); àls hij thuis eet en dat voldoende op voorhand meldt, zorg ik voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd (ja ja nog steeds geïnspireerd door de jeroen) en ik zorg ervoor dat hij zijn voeten niet breekt over de legoblokskes van het kroost. Zoals gezegd, ik doe dat met graagte, tot het moment dat het als vanzelfsprekend wordt beschouwd, dàn stop ik daar ogenblikkelijk mee. Dàt heeft mijn moeder mij niet geleerd, da's eigen interpretatie, maar ik vind het wel een goeie aanvulling. Het maakt dat manlief dat opgedekte beddeke vaststelt en apprecieert en die zelfgemaakt mayon(n)aise ook.

Toen ik deze dinges als voorbeeldje gaf van kleine dagelijkse attenties aan een stuk of wat vriendinnen werd ik godbetert als huissloofke versleten. Kunt ge u dat nu voorstellen? Ik ben dus curieus, hoe doet u het, uw wederhelft plezieren met dagdagelijks zaken? Oh en seks telt niet hé, het spreekt voor zich dat ge hem dàt toch op zijn minst niet ontzegt.

Shoot!

15:48 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zo'n grappig rebels kant, dat kantje heb ik ook!

Gepost door: madebykk | 13-06-12

Ik sla hem niet af.

Gepost door: zapnimf | 11-07-12

's Morgens (in de week, he) sta ik vroeger op om te gaan werken en tegen dat Manlief dan uitgeslapen is, staat zijn ontbijt klaar, moet hij maar op het knopke van de expressomachine drukken en zijn krantje ligt naast zijn placemat. (ik heb die dan al uitgelezen, natuurlijk)

Gepost door: affodil | 30-01-13

De commentaren zijn gesloten.