29-01-13

Intelligent

"Komaan man, benenstaan!"

"Maar mama, ik sta toch niet op mijn beentjes, ik sta op mijn voetjes."

En zo schiet ne mens in de lach op maandagochtend.

10:50 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-07-12

Tandjes

Mama, allereen heef tandjes hé?

Ik vind het heerlijk die woordenschatuitbreiding.

23:40 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-12

dilemma

- Kom kapoen, pyjama aan!

- Nee mama!

- Je bedoelt: Ja mama!

- Oei, mama zegge ja, Ju'ke zegge nee, wat nu?

Tweeënhalf godbetert. Ik vrees dat het ne pollentieker zal worden.

20:45 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-12

Nieuwe mannen

Het kroost: Mamaaaaa, kohom, keukeeen!

Ondergetekende: Awel, we zijn nu in de keuken, wat moet mama nu doen?

Het kroost: Taatjes bakken.

En daar verdwenen ze om verder te gaan met hun spel. Ik geef het maar op denk ik, dat kweken van nieuwe mannen. Het is een verloren zaak.

21:02 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-12-11

Schoon

Op mijn schouw staat een foto. Het is een foto van de mams, genomen op haar vijftigste verjaardag terwijl ze breed lachend een taart aansnijdt. Mijn zonen zijn geïntrigeerd door die foto. Wat wilt ge een lachend gezicht en taart, ge zoudt voor minder het verhaal erachter willen horen. Dus vertelde ik hen dat het ook een oma is van hun, maar dat ze weg is. Ze begrepen er niks van. Ik haalde er dus  'de hemel' bij en de sterretjes en vertelde dat déze lachende taartsnijdende oma nu een sterretje is en in de hemel woont en 's avonds als het donker is, samen met alle andere sterretjes komt kijken. Vraag me niet waarom, maar dàt begrepen ze wel en er kon terug worden overgegaan tot de orde van de dag. Ik vergat het verhaal zo'n beetje en er werd niet meer naar de foto gevraagd. 

Tot gisteravond, bij het slapengaan. Terwijl ze door het venster naar buiten keken klonk ineens uit twee kleine mondjes "dàhààg oma terretje". Onnodig te zeggen dat ik het daarbij niet drooghield zeker?

 

13:18 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-11-11

Clueless

Het is begonnen. Amper twee zijn ze en ik kan hun jongensbrein nu al niet meer volgen. Oh ik smelt nog steeds helemaal weg bij zowat alles wat ze doen (behalve bij het "potteke-puding-door-de-kamer-keilen-as-ik-geen-goesting-heb-in-pudding") waar wàt ze nu juist zo fantastisch vinden aan élk keitje, takje en blaadje zodat er vrijwel tienduizend keer per dag een "mama, kijk!" door de tuin schalt, het is mij een raadsel. Ik roep enthousiast "wauw, een kiezeltje, tof hé" en dan breekt er een gigantische glimlach door, dus dat zal dan wel ok zijn. Die schatten moeten natuurlijk ook verzameld, en binnengebracht, en (nog steeds) geproeft (wanneer is dat gedaan, die orale fase? 't Is maar dat ik zowat tienduuzd keer per dag een MacGyver-move moet doen om takjes, kiezeltjes en blaadjes uit monden (om va de neusjes en de oren nog maar te zwijgen) te pulken en ik begin dat een beetje moe te worden) en eens binnen moeten ze verstopt. U wilt niet weten wat er allemaal onder de kussens van mijn zetel huist, of tussen de cache-radiateurs, of in de wasmand. Echt niet.

Sinds vorige week is er nog een groter raadsel bijgekomen voor uw madam. Toen de grootsten van de twee heel fier de keuken binnenkwam en na een "mama, kijk!" zijn handjes in zijn broekzakken stak. Het was, en is nog steeds, dé ontdekking van de eeuw. Hij kan er zelfs al een beetje bij naar voor leunen, gelijk een echte vent. Het zal wel iets mannelijks zijn, handen in de broekzakken, ík zie het niet, maar hij is er zielsgelukkig mee.

13:43 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-11-11

Tussen kunst en kitch

Foto0111.jpg

Al is zonengeklieder natuurlijk àltijd kunst. Zeker het allereerste zonengeklieder.

16:02 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |