18-07-12

K 3

Zet een man en een vrouw aan één tafel en ge krijgt een intelligente conversatie. Toegegeven afhankelijk van de wederzijdse aantrekkingskracht kan die conversatie een bepaalde richting uitgaan en afhankelijk van nen onderling uitgewisselden trouwring kan het eventueel een andere richting uitgaan, maar over het algemeen is er sprake van een conversatie met een verscheidenheid aan onderwerpen. Zet twee vrouwen bijeen en het gaat over mannen. Zijn de vrouwen van het vrijgezelle soort dan gaat het over potentiële levenspartners, zijn ze van het niet vrijgezelle soort dan gaat het over de respectievelijke levenspartners. Heel af en toe kan d'r misschien eens een zijsprongetje gemaakt worden naar een ander gespreksonderwerp, maar eigenlijk komt het allemaal uit op mangerelateerde zaken. Zet méér dan twee vrouwen bijeen en het gaat over de K-waarden van het leven. En neen ik heb het niet over de isolatiecapaciteit van dubbel glas en ook niet over het ex lief van Gert verhulst en haar vriendinnekes, ik heb het over Kinderen, Kleren en Kilo's.

De man die in een vrouwelijk gezelschap verzeild geraakt kan twee dingen doen: vluchten naar een meer mannelijk gezelschap en aldaar zich opgelucht storten in een gesprek over auto's, voetbal en werk of in zichzelf rologend de drie K's lijdzaam ondergaan. Het gesprek trachten een andere wending te geven is onbegonnen werk. Echtgenoot bevond zich een week of twee terug in zulks gezelschap en zowaar, zelfs ik had medelijden met hem. Achteraf dan, op het moment zelf had ik het te druk met het becommentariëren van de nieuwe collectie en het uitwissenen van dieettips. Ah ja.

23:16 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-06-12

Hoe pleziert ge uw man?

Ik ben opgegroeid volgens den oude stempel. Hoewel mijn moeder mij vrijwel van bij mijn geboorte dagelijks heeft voorgehouden dat geen énkele man het waard is om een traan voor te laten, gaf ze mij meteen ook mee dat de liefde van de man door de maag gaat, en ge dus moet weten hoe ge witloof in kaassaus maakt, dat ge d'r àltijd op uw best moet uitzien en dat ge toch op zijn minst den indruk moet geven dat ge een huishouden kunt runnen.

Ik tracht mij daar dus aan te houden, al heb ik wel een rebels kantje. Ik dek met plezier het beddeke op voor manlief; smeer soms met liefde zijn boterhammekes (ik maak zelfs onnozele tekeningskes op zijn boterhampapier van varkentjes als er hesp tussen ligt en van aardbeikes voor dedie mee confituur); àls hij thuis eet en dat voldoende op voorhand meldt, zorg ik voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd (ja ja nog steeds geïnspireerd door de jeroen) en ik zorg ervoor dat hij zijn voeten niet breekt over de legoblokskes van het kroost. Zoals gezegd, ik doe dat met graagte, tot het moment dat het als vanzelfsprekend wordt beschouwd, dàn stop ik daar ogenblikkelijk mee. Dàt heeft mijn moeder mij niet geleerd, da's eigen interpretatie, maar ik vind het wel een goeie aanvulling. Het maakt dat manlief dat opgedekte beddeke vaststelt en apprecieert en die zelfgemaakt mayon(n)aise ook.

Toen ik deze dinges als voorbeeldje gaf van kleine dagelijkse attenties aan een stuk of wat vriendinnen werd ik godbetert als huissloofke versleten. Kunt ge u dat nu voorstellen? Ik ben dus curieus, hoe doet u het, uw wederhelft plezieren met dagdagelijks zaken? Oh en seks telt niet hé, het spreekt voor zich dat ge hem dàt toch op zijn minst niet ontzegt.

Shoot!

15:48 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-06-12

dilemma

- Kom kapoen, pyjama aan!

- Nee mama!

- Je bedoelt: Ja mama!

- Oei, mama zegge ja, Ju'ke zegge nee, wat nu?

Tweeënhalf godbetert. Ik vrees dat het ne pollentieker zal worden.

20:45 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-12

Tja

De jongsten heeft, zoals u weet, een aantal extra aanhangseltjes. Des avonds worden al deze plastic buisjes netjes onderaan verzameld langs één kant van het lijfje om des nachts te nodige aansluit- en afkoppel activiteiten voor ondergetekende een beetje te vergemakkelijken. Ondergetekende heeft het eigenlijk stiekem nog altijd een beetje moeilijk met die extra aanhangseltjes, ze horen er niet te zijn en ze zijn een drastische inbreuk op het schone gave lijveke dat een tweeenhalfjarige peuter zou moeten hebben (gelukkig heb ik ook zo een exemplaartje rondlopen). De jongsten heeftzijn eigen wijze om er mee om te gaan. Zo kwam hij gisteren in z'n blote lijfje voor m'n neus met zijn heupjes draaien: "kijk mama, plasserS zwiepen."

Mannen en hun aanhangseltjes, ik zal het nooit begrijpen.

15:02 Gepost door Arabelle | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-05-12

Nieuwe mannen

Het kroost: Mamaaaaa, kohom, keukeeen!

Ondergetekende: Awel, we zijn nu in de keuken, wat moet mama nu doen?

Het kroost: Taatjes bakken.

En daar verdwenen ze om verder te gaan met hun spel. Ik geef het maar op denk ik, dat kweken van nieuwe mannen. Het is een verloren zaak.

21:02 Gepost door Arabelle in citaten en capriolen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-04-12

Ge weet nooit

Uw madam draagt setjes (zwart trouwens, met een streepke kant). Dat is haar zo geleerd door haar moeder. Voor het geval dat, ge weet immers nooit wat ge tegenkomt. Voor ’t zelfde geld schiet uwe schouder uit zijn kom op weg naar uw werk en moet ge met den ambulance van den trein gehaald worden en naar een brusselse kliniek gevoerd worden alwaar ze u tot op uw ondergoed helpen uitkleden vooraleer er nen (overigens charmanten) doktoor naar uw bed wordt gestuurd die uw schouder terug op zijn plaatst duwt. Als ge u dan tussen het verbijten van folterende pijnen en het overwegen of een armamputatie niet de beste oplossing is,  al niet moet generen voor een roze bollekes onderbroek en een vaalgrijze bh, dan is dat toch al een zorg minder.

Ook buiten de ongevalssfeer kunnen setjes dienst doen. Voor het geval dat, ge weet immers nooit wie ge tegenkomt. Want ja, ook vrouwen (allé toch vrouwen van het soort waar uw madam mee placht op te trekken, kwestie van kindred spirits ondereen) screenen op euh… fuckability (Tengels, dat is toch een plezante taal). Het is natuurlijk another tricky thing of nature dat die screeningsactiviteiten bij vrouwen beginnen nà dat ze gehoor gegeven hebben aan de roep van de biologische klok. Wanneer manlief al tig keer bot heeft gevangen omwille van aan de borst of rokken hangende baby’s, moe of sssst de kleine slaapt, en de moed eigenlijk al een beetje heeft opgegeven worden de vrouwelijke hormonen wakker.

Een setje dus, voor het geval dat. Want, al is de kans dat ge als vrouw tegen Aleksander Skarsgärd botst gering (alhoewel de citytrip naar stockholm staat gepland, ik leef op hoop), ge zoudt maar eens tegen nen wildvreemde George Cloony look-a-like kunnen botsen die u spontaan een tas koffie aanbiedt (een aanbod waar ge overigens niet op ingaat natuurlijk, ah neen) of een oneerbaar voorstel krijgen van die éne knappe collega (waar ge overigens ook niet op ingaat, ah neen) of gecharmeerd geraken door de directe aanpak van een oude vlam (ik ga het niet nog eens herhalen, natuurlijk doet ge d’r niks mee!)
Het is een moeilijk ding om mee te stoefen: “scha-ha-t, zal ik eens vertellen welke verleidingen ik vandaag allemaal weerstààn heb, en ik was er nochtans op voorzien”, dat zegt ge niet, maar ge verdient er eigenlijk feitelijk wél een standbeeld voor.
Heren, pakt vanavond uw vrouw dus maar eens goed (vast), want dààr zijn setjes nog het meest geschikt voor, voor het geval dat…

20:50 Gepost door Arabelle | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-12

Evolutieleer

Dat grote nadenken, met hoofdletters, over Het Leven (ook met hoofdletters) dat maakt het er toch niet gemakkelijk op hé?

Bessen plukken, everzwijnen bejagen en af en toe wat goeie sex, wat een heerlijke Rust im Kopf zou dat niet geven. Die homo sapiens was eigenlijk gewoon een stap te ver.

14:53 Gepost door Arabelle in MLZHI (met dank aan de VRT) | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |