15-11-11

Doe eens een Zsazsa-ke

Maar dan op zijn Arabelles vanneigenst, want ik schreef het al, in tegenstelling tot de oermoeder der creatieve mama's  ben ik niet handig. Gelukkig nog net handig genoeg om met een Ryan Berkley en een vel transferpapier tot dit (en eigenstoef stinkt, maar ik doe het toch) toch wel geslaagde resultaat te komen. Twee t-shirts, voor twee schattemannen. De modellen moet u erbij denken, we moeten echtgenoot tevreden houden niewaar?

(Amai, ik denkt dat ik het record omtertmeest linken in vier regels nu wel heb gebroken)

Wat zegt ge d'rvan, Zijn ze tof of zijn ze tof, die pimped out t-shirts? Foto0154S.jpgFoto0155S.jpg

20:01 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-08-11

Aankomen mag, aandoen niet

Uw madam en haar vriendin E. kunnen niet zonder elkaar. Tenminste vier keer per jaar, dat is bij het uitkomen van elke nieuwe kledingcollectie moeten ze samen op stap willen ze niet naakt over 't straat moeten lopen, of erger nog 'so last season'. Zo werd uw madam bijvoorbeeld vandaag gered van de aanschaf van een zomerrok die ze misschien wel nooit meer zou kunnen dragen, want hoe zit het met het vervolg van de zomer, blijft dat even triestig als de voorbije dagen en wit met blauwe inktvlekken kan volgende zomer natuurlijk totaal niet meer. Merci voor het redden trouwens, het compenseert de miskoop van de vorige keer, maar dat terzijde. Uw madam, gedienstig als ze is redt als tegenprestatie, en dat iedere keer weer, vriendin E. van COS miskopen. Uw madam snapt het niet, zal het ook nooit snappen maar vriendin E. is gék op COS-kledij. Oordeelt u vooral zelf en geef uw madam gelijk, het ziet er niet uit, zélfs modellen zien er uit alsof ze een zak met plooikes over hun hoofd getrokken hebben. Niemand draagt het, niemand loopt in de winkel rond (behalve ondergetekende dan, geheel buiten haar wil om) het gaat niet om fair trade (of misschien wel, maar dan toch niet uit principe). Waarom dan wel? Het voelt zo zuiver, zo crispy, zo schoon. Geen polyester of acryl maar gewone simpele katoen, aldus vriendin E. En zo kwamen uw madam en haar boezemvriendin vandaag tot een compromis: Aankomen mag, aandoen niet. Tenminste niet tot de dag dat zij er als een supermodel uitziet en tegen dan heeft uw madam haar wel zover gekregen dat ze op zijn minst dior en chanel draagt.

21:03 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-07-11

For the record

Het werd wit en strak, zònder trinny and sussanah onderbroek. En ofwel ken ik alleen maar kei-sympathieke mensen ofwel had ik die onderbroek écht niet nodig. Dus hoewel ik morgen vol goede moed ook ga beginnen turnen, wil ik u toch efkes vertellen dat ik dus géén blubber heb op mijn buik. Of althans dat hebben ze mij toch laten geloven. Waarvoor dank, vanneigenst!

23:07 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-07-11

Stress

Ook uw madam mag aanwezig zijn op het society gebeuren van het jaar in blogland en daar is ze wreed content mee, en vereerd en zo vanalles, maar... in tegenstelling tot de bruid in spe, die uw madam al telefonisch nen djoef verkocht wegens het stellen van de-vraag-die-niet-gesteld-mag-worden begint bij uw madam de stress toch wel wat toe te slaan.

Ten eersten kent ze op heel dat gebeuren letterlijk drie man en ne paardekop, als ge van de paardekop nen hondekop wilt maken en daar de Gaston zijne pasfoto op wilt plakken, en u wéét dat uw madam nu niet zo'n sociaal babbelwater is dat tegen jan en alleman een klapke begint te doen. Gelukkig gaat echtgenoot mee, híj klapt tegen jan en alleman dus dat komt wel goed. Maar dan komt het échte probleem. Wàt gaat uw madam aandoen???? Enthousiast als ze was viste ze in haar kast naar al-met-veel-succes-op-andere-trouwfeesten-aangedane-kleedselkes en vond ze er twee die ze nog zag zitten (de rest was al wat gedateerd enzo) nóg enthousiaster bij het passen wànt ze bleek in àlletwee nog perféct te passen, jà ook in datgene dat al zes jaar in haar kast hangt (een tijdloze klassieker, dus niet gedateerd). Dus toog ze met allebei naar den droogkuis. Twéé weken geleden, ja écht waar twéé weken geleden en toen wisten ze mij bij den droogkuis al te zeggen dat ze tegen morgenavond niet klaar zouden zijn. Kundedanugeloven???

Soit het wordt dus kiezen, tussen zweetplekken onder mijn oksels of een vetplek pontificaal op mijnen boezem. Of nog rap een trinny and sussanah onderbroek gaan kopen en mij in iets wits en straks hijsen. Aaaaaargh!

16:05 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-01-11

Miauw

Uw madam kreeg een achternichtje, en dus weer een excuus om (stiekem, we willen immers niet dat echtgenoot zijn lustgevoelens verliest) creatief te doen. Met talrijke treinvertragingen en talrijke uitjes van de meest uithuizige echtgenoot allertijden was het projectje snel klaar. En geheel naar uw madams tevredenheid. Hopelijk vindt het acht weken oude achternichtje het ook leuk.

Foto1542.jpgFoto1543.jpg

14:23 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-12-10

En zo verliest een mens dan haar geloofwaardigheid

want uw madam moet het ook nog even hebben over haar outfit van vandaag. En na dit verwacht u ongetwijfeld dat uw madam altijd stijlvol voor de dag komt. Euh... Tja. Meestal doet uw madam moeite. In haar kleerkast vindt u buiten het obligate zwarte jurkje geen saai "zwart  past overal bij" en ook geen saai "grijs is altijd goed". Natuurlijk heeft ze zwarte en grijze stukken, maar meestal worden die dermate gecombineerd dat het geheel toch nog dat tikkeltje extra heeft. Uw madam houdt er namelijk van om er goed uit te zien. Uw madam houdt ervan om te horen te krijgen dat ze tof gekleed is en uw madam gaat er prat op dat ze voor elke gelegenheid de juiste outfit uit haar kast kan halen. Meestal is dus  de outfit van uw madam weliswaar redelijk klassiek, maar toch met dat tikje extra.

Ik wou dus eerst valsspelen en pas mijn outfit van morgen beschrijven, want morgen moet ik naar de werkplek en dan doet een mens al wat meer moeite, maar vandaag was ik thuis. En, wist ik op voorhand dat ik niet buiten moest komen.

Maar kom, u kent me nu toch al redelijk goed, dus u mag eigenlijk ook wel weten dat ik op sommige dagen gewoon een afgebleekte jeans draag die los rond mijn gat hangt omdat ik dat comfortabel vind en een grijs coltrui'ke derop met snoopy kousen, afgetrapte "spaanse sloffen" een afgewassen roze katoenen onderbroek en een ooit witte nu vaalgrijze bh van deneema. Op sòmmige dagen wel te verstaan, het is géén gewoonte laten we dààr duidelijk over zijn.

21:06 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-07-10

De mimimi-factor

Uw madam krijgt altijd haar goesting. Dat komt omdat ze groot is en dus nooit, ook niet als kind, schattig gevonden is. Alle andere meisjes uit haar omgeving, of ze nu in 't kleuterklaske zat of in het laatste jaar van haar universitaire studies hadden allemaal wel iets schattig, of ze waren klein, of ze hadden pijpekrullen, of ze bloosden, of ze hadden kleine voetjes, of puttekes in ulder kaken as ze lachten, fin iets schattigs dus. Uw madam heeft niks van dit alles.

Schattige meiskes krijgen altijd hun goesting, gewoon omdat ze schattig zijn. Uw madam wou dat ook en dus begon ze al heel vroeg te experimenteren met 'manierkes'. Ze heeft na jarenlange training haar trukendoos geperfectioneerd. Ze weet zelf niet goed hoe ze't doet, en als ze't zou weten zou ze haar geheim hier zéker niet uit de doeken doen, maar 't heeft, volgens echtgenoot, iets te maken met een speciale intonatie, gecombineerd met een onschuldige blik. Echtgenoot heeft er een naam op geplakt en kijkt met gelatenheid uit naar "de mimimi-factor". Niemand kan uw madam iets weigeren. Een wasmachien dat eigenlijk alleen maar tot aan de voordeur gebracht wordt, maar drie verdiepen hoger moet geïnstalleerd worden en langs een smal trappeke naar boven moet worden gezeuld? Uw madam zet hare mimimi-knop aan en de vandenborre-mensen doen dat zonder morren. Nen dag thuiswerken in de week? Hoewel De Baas eerst zeer weigerachtig was, want sebiet gaan ze denken dat hij aan favoritisme doet, was 't op een kwartier beklonken. Ne parket met een dessinske? Echtgenoot was er ferm tegen, maar is toch overstag gegaan.

Uw madam dacht dat het alleen werkte IRL, maar zie, toen ze een aantal weken terug, eigenlijk voor te lachen, zei dat ge allemaal massaal toffe beebeekleerkes mocht beginnen maken heeft hare mimimi-factor toch één goede ziel in gang gekregen.

Vandaag zaten deze allerschattigste broekskes in uw madam haar boite:

Foto0978.jpg

 

 

 

 

Met dank aan madebykk, die natuurlijk ook gewoon compassie kan hebben gehad met een collega-tweelingmoeder. In elk geval, of het nu aan de mimimi ligt of niet, uw madam is er wreed content mee, en haar jongens waarschijnlijk ook.

Maar voor diegene die nog niet achter hun masjien gekropen zijn, doet het nu maar gewoon, ge kunt er toch niet aan ontsnappen, ik krijg altijd mijn goesting. Echt.

21:07 Gepost door Arabelle in kleedsels en aanverwanten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |